Amsterdam, Sciencepark

Het nieuwe Science Park van de UvA: Trefpunt van talent De Universiteit van Amsterdam (UvA) is nauw verweven met de stad Amsterdam. De stad is een ideale omgeving voor de universiteit: ‘de stad is onze campus’.  De vele universiteitslocaties in de stad zorgen echter ook voor versnippering. Om dit tegen te gaan werkt de UvA aan de concentratie in een beperkt aantal gebieden, waaronder het Science Park. Grijsen park- en straatdesign werkt mee aan de inrichting van dit ambitieuze kennispark.

Het huidige Science Park ontwikkelt zich stap voor stap tot dé plek waar kennis, innovatie en ondernemerschap samenkomen. Onlangs werd de nieuwbouw gerealiseerd van de moderne Faculteit voor Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en van het Universitair Sportcentrum Universum. Daarnaast is op het Science Park gestart met de bouw van het Amsterdam University College.

Meubilair studentenhuisvesting Voor de entreehal en de directe omgeving van deze nieuw gebouwde studentenhuisvesting maakte Grijsen park- en straatdesign meubilair op maat. Het in ontwerp is in samenwerking met HKSJ Architecten gegaan. De volumineuze houten zitelementen brengen natuurlijke warmte in de overwegend stedelijk/industriële binnenhuisarchitectuur van de entreehal. De royale en brede zittingen nodigen uit om plaats te nemen en in gesprek te gaan met medestudenten, terwijl de hoge rugleuningen zorgen voor afscheiding en privacy voor degene die daar behoefte aan heeft. Het meubilair heeft veel gebogen en ronde delen: speels en afwisselend en bovenal vriendelijk.

Buiten het gebouw zijn solitaire banken geplaatst en muurbanken met rondingen gemonteerd die onmiskenbaar familie zijn van de zitmeubelen in de hal. De zitgedeelten van de meubelen bestaan uit 100% FSC Iroko hout. De frames zijn van thermisch verzinkt staal met een duurzame tweelaags poedercoating.

Toegepast meubilair

• Maatwerk zitbanken.
• Frame: Staal thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat 120 μ in RAL kleur.
• Zitvlak: 100% FSC hardhout.