Amsterdam, De Schil

Amsterdam-de-schil-maatwerk-straatmeubilair-buitenbank

In opdracht van stadsdeel Amsterdam Nieuw West heeft Grijsen park & straatdesign langs de westlandgracht, aan de achterkant van het World Fashion Centre, drie kingsize banken geplaatst van in totaal 52 meter lang en 2.80 meter breed. Het ontwerp is afkomstig van architect Guido Hermans. De Westlandgracht ligt in het westen van Amsterdam, en is genoemd naar het Westland. Hierlangs loopt een groenstrook en een veel gebruikt fietspad. Een mooie locatie zonder een plek waar mensen even lekker konden zitten en relaxen.

De uitdaging was om een plek te creëren waar de mensen kunnen relaxen, ontmoeten, rusten en genieten. Nu de plek is voorzien van deze drie zit-elementen kan de locatie uitgroeien tot een heerlijke ontmoetingsplaats. Je kan er lekker zitten, liggen en relaxen in de zon. Ook in de winter is het een mooie uitvalsbasis voor iedereen die er komt schaatsen.

Bootachtig Design

De geplaatste banken hebben alle drie hetzelfde bootachtige design. De basis van de drie banken bestaat uit verzinkt stalen frame. Het zitvlak en rugleuning zijn van FSC® 100% hardhouten balken. De hoge rug met het kopse hout geeft de banken een robuust uiterlijk. Rondom de banken zijn RVS panelen gemonteerd om banken helemaal af te sluiten.

Toegepast meubilair

• Maatwerk banken.
• Frame: Staal thermisch verzinkt en RVS.
• Zitvlak: 100% FSC hardhout.