Afval scheiden met nieuwe afvalbakken in Hengelo

Het centrum van Hengelo is voorzien van nieuwe afvalbakken! De keuze is gevallen op afvalbakken uit de Quadrat-serie. Hengelo heeft hierbij gekozen voor afvalbakken met een dubbele fractie. Dankzij de twee fracties kunnen Hengelose inwoners hun afval ook in de buitenruimte netjes scheiden.

Quadrat Duo
Quadrat duo 2
Quadrat duo 3
Quadrat Duo 4

Hengelo was in hun zoektocht op zoek naar een afvalbak met mogelijkheden voor afvalscheiding. Hierbij kwamen ze uit op de Quadrat Duo van Grijsen. De afvalbak bestaat uit twee verschillende fracties met elk een eigen binnenbak. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende afvalstromen van elkaar te scheiden. Deze afvalbak kenmerkt zich door zijn kubistische vorm.

Een verdubbeling van de Quadrat
Normaal gesproken wordt de Quadrat afvalbak van Grijsen geleverd in een enkele fractie. Bij de afvalbakken in Hengelo is er gekozen voor een dubbele variant. De deurtjes van deze afvalbak zijn afzonderlijk te openen, waardoor de afvalbak makkelijk is te ledigen. De strakke kap met cortenstalen romp past perfect bij zijn nieuwe omgeving. Het cortenstaal wordt op een natuurlijk wijze beschermd door het ontstaan van een oxidehuid. Deze oxidehuid schermt het dieperliggende materiaal af van zuurstof, waardoor oxidatie sterkt wordt vertraagd.

Stimuleren van afvalscheiding.
De gemeente Hengelo was op zoek naar een manier om het afval scheiden te stimuleren. Hierbij is er voor gekozen om de twee soorten afvalstromen duidelijk ‘op’ het deurpaneel weer te geven. Dit in de vorm van het uitsnijden van een stukje tekst in combinatie met een herkenbaar teken. De teksten ‘Rest’ en ‘Plastic verpakkingen, blik en drinkpakken’ zijn uit de deurpanelen gesneden. Aan de achterkant van het paneel is een zwart, metalen plaatje gemonteerd om de tekst te accentueren. Hierdoor is het voor iedereen duidelijk waar elke fractie voor dient.

Gerelateerde producten