Oplossingen voor de 1,5 meter-samenleving in de openbare ruimte

1,5m plantenbak

Inmiddels zitten we ruim 2 maanden in de zogenaamde ‘slimme lockdown’. Gelukkig beginnen de maatregelen hun vruchten af te werpen en lijken we weer de goede kant op te gaan. Ondanks dat een volledige terugkeer naar ‘normaal’ nog erg ver weg lijkt, worden de maatregelen geleidelijk versoepeld. Vanaf 1 juni gaan de terrassen weer open en mogen restaurants, theaters en bioscopen onder strenge voorwaarden bezoekers ontvangen. Het blijft daarbij van belang om altijd 1,5 meter afstand te bewaren. Door de versoepeling van de maatregelen wordt het weer drukker in de openbare ruimte. Veel gemeenten en andere instanties zijn nu druk aan het kijken hoe ze met deze toenemende drukte in de openbare ruimte om moeten gaan. Wij denken in deze moeilijke tijd graag met u mee en hebben zelf nagedacht over mogelijke (tijdelijke) oplossingen.

Plantenbakken op zitelementen

Hoe mooi is het dat een tijdelijke maatregel tevens een permanente oplossing is. Een plantenbak van 1,5 meter lang die op onze Plane en Pure banken geplaatst kan worden. Dit voorkomt dat mensen te dicht bij elkaar gaan zitten en creëert tegelijkertijd meer groen in het straatbeeld. Wanneer het Corona-virus voorbij is en de plantenbakken op de banken overbodig zijn, kunnen ze eenvoudig worden gedemonteerd. De 1,5 meter-plantenbak kan als losstaande plantenbank in de buitenruimte worden geplaatst. Zo krijgt een tijdelijke maatregel een permanente toepassing die tevens een bijdrage levert aan meer groen in het straatbeeld en een grotere biodiversiteit.

1,5m plantenbak
1,5m plantenbak

1,5 meter afstand: tijdelijk of blijvend?

Het is nog erg onzeker hoelang we in een 1,5 meter-samenleving blijven leven. Dit heeft ook invloed op de (her)inrichtingen van de buitenruimtes. Blijven we vasthouden aan banken of gaan we meer stoelen en poefjes toepassen in de buitenruimte? Alles is mogelijk! Stoelen en poefjes zijn geschikt voor 1 persoon en kunnen ruim 1,5 meter uit elkaar geplaatst worden. Een mooie oplossing voor de 1,5 meter-samenleving.

De Golf 4

Tijdelijke stickers en kunststofplaten

Er is een speciale sticker en kunststofplaat ontwikkeld voor toepassing op buitenmeubilair. Deze stickers en kunststofplaatjes kunnen in de breedte op de zitting of rugleuning van bestaande buitenbanken worden aangebracht en geven precies de 1,5 meter afstand aan. Hiermee wordt voor gebruikers van straatmeubilair een afstand van 1,5 meter inzichtelijk en weerhoudt het hen om te dicht bij elkaar te zitten.
De stickers en kunststofplaten met de tekst ‘Houd 1,5 meter afstand’ zijn te bestellen in onze webshop.

Tijdelijke stickers