PERSBERICHT: Nieuwe impuls voor winkelcentrum Arena Den Bosch

nieuws-algemeen

Winterswijk, 8 september 2015 –

Onlangs is winkelcentrum Arena Den Bosch volledig nieuw ingericht. Opdrachtgever is Aberdeen European Balanced Property Fund. Het semi-overdekte winkelcentrum in twee bouwlagen is weer aantrekkelijk en uitnodigend voor het winkelend publiek. Met de herinrichting is de Arena een levendig deel geworden van de Bossche binnenstad. Het Bossche ontwerpbureau Blom&Moors en architect Bob Custers van VOCUSarchitecten BNA werkten samen aan een nieuwe impuls voor de Arena. VOCUS tekende een plan voor nieuwe natuurstenen gevels om de winkels meer uitstraling te geven. Blom&Moors ontwierp de volledige herinrichting van de openbare ruimte inclusief uitnodigende publieksvoorzieningen.

Inmiddels is de Arena volop in gebruik en geniet het publiek van de nieuwe verblijfsplekken. Centraal staat een grote leeftafel met glazen vitrines waarin een serie archeologische vondsten is geplaatst, afkomstig uit de pottenbakkerij die zich hier in de middeleeuwen bevond. Helemaal van nu is juist de oplaadplek voor mobiele telefoons, die ook In de tafel is opgenomen. De royale verblijfsplekken met hun eigenzinnige kleurgebruik en toepassing van kleurige beplanting worden bijzonder gewaardeerd.
Voor de uitvoering van het ontwerp van de leeftafel, de diverse zitelementen en plantenbakken is de samenwerking aangegaan met Grijsen, specialist in straatmeubilair.
De entrees van H&M en NewYorker die gehuisvest zijn aan het voorplein hebben een nieuwe uitstraling gekregen met grote brede puien.

Er is met nadruk op overzicht, samenhang en comfort ontworpen. Het streeppatroon van de nieuwe natuursteen vloeren geeft het winkelcentrum een uitgesproken identiteit. In de natuurstenen gevels komt een horizontale belijning terug die ook in de baksteenpatronen zichtbaar is.
De glazen balustrades en signing zorgen voor overzicht waardoor het winkelaanbod makkelijk te vinden is. De verblijfsplekken op beide winkelniveaus ’s zijn samengesteld uit een reeks van speciaal ontworpen royale houten banken, uitgevoerd in warme kleuren in combinatie met plantenbakken vol bloeiende begroeiing. Om het winkelcentrum ook bij avond en in de winter aantrekkelijk te laten zijn is gebruik gemaakt van dynamische verlichting en zijn ook de gevelarmaturen speciaal voor de Arena Den Bosch ontworpen.
Door de intensieve samenwerking tussen architect en ontwerpbureau is een samenhangend geheel ontstaan, passend bij het gebouw en de omgeving.

Meer informatie over Winkelcentrum Arena


Noot voor de redactie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met Daphne Damkot of Patrick Grijsen, 0543 516 950